Renault zainteresiran za električne sportaše

Renault zainteresiran za električne sportaše

RENAULT navodno istražuje mogućnosti proizvodnje i lansiranja električnih sportskih modela pod oznakom Renaultsporta te nedavno (još ne u potpunosti) revitalizirane Alpine.

Glavni razlog za takav potez se nalazi u mogućnostima, odnosno izvedbi takvih automobila, a svakako ne treba zaboraviti niti na potencijali utjecaj na imidž samog proizvođača. Električni koncepti i modeli su jednostavno must have u današnjem svijetu auto-industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Renault ozbiljno zainteresiran za takav potez potvrdio je i Thierry Koskas, šef Renaultovog odjela za električna vozila. No, istodobno je dodao kao još ništa nije odlučeno te kako se istražuju različiti scenariji. Renaultove stručnjake kod električnih vozila ponajviše interesiraju ubrzanje i stabilnost takvih vozila, odnosno razne mogućnosti raspodjele mase kod ugradnje električnog pogonskog sklopa.

Podsjetimo, Renault je nedavno predstavio, još uvijek konceptni, Alpine A110-50, a takav bi automobil svakako bio najizgledniji za ugradnju električnog sportski podešenog pogona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara