Škoda Fabia Combi: Prve informacije

Škoda Fabia Combi: Prve informacije

KAO što je poznato, Škoda će na skorašnjoj izložbi automobila (IAA) u Frankfurtu, premijerno predstaviti karavansku izvedbu nove Fabije.

Fabijin striptiz krenuo je prije nekoliko tjedana kada je model najavljen putem stidljivog teasera. Ubrzo zatim objavljeno je kako će svjetska prezentacija karavanske Fabija biti održana u Hrvatskoj, i to pred oko 800 stranih novinara. Od danas su poznate i prve informacije vezane uz sami model.

U usporedbi s postojećom generacijom modela, nova je Fabia Combi za 7 mm dulja i 46 mm viša. Ukupnim dimenzijama (4,239 x 1,642 x 1,498 mm) stvoren je solidan temelj za prostranu unutrašnjost vozila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volumen prtljažnika povećan je za 54 litre na konačnih 480 litara. S potpuno preklopljenim stražnjim sjedalima, tovarni prostor raste na 1.460 litara, što je za 235 litara više od još uvijek aktualnog modela. Nova Fabia Combi sadrži brojne elemente u unutrašnjosti vozila koji posebno pridonose praktičnosti i udobnosti vozila. Ključne prednosti su pored većeg prtljažnika prostranost za putnike na stražnjem sjedalu i pregršt spremišta i polica za odlaganje stvari. Također, unutrašnjost vozila je vrlo kvalitetne izvedbe s pokrovom prtljažnika s istim mehanizmom kao kod Octavije Combi te s mogućnošću narudžbe držača bicikla u prtljažniku.

Ponudu motora čine tri benzinska motora (1.2 /51 kW, 1.4/63 kW i 1.6/77 kW) i tri dizel motora (1.4/51 kW, 1.4/59 kW i 1.9/77 kW), opremljeni s pet-stupanjskim mjenjačem. Po želji, najsnažniji benzinski motor može se opremiti sa šest-stupanjskim automatskim mjenjačem (Tiptronic).

Do sada, Škoda je prodala preko 630.000 Fabia Combi. Proizvodnja  prve generacije modela nastavit će se do kraja ove godine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara