Smartov novi koncept

MERCEDESOVA podružnica je objavom serije skica za detroitski auto salon najavila premijerni nastup nove studije pod nazivom For-us.

Riječ je o svojevrsnom malenom pick-upu s električnim pogonskim sklopom, no teško da će se ovakva izvedba naći na tržištu, barem ne još neko vrijeme. Naime, For-us treba promatrati kao automobile koji pojedinim svojim značajkama najavljuje novu generaciju Smarta For Four, koji se razvija u suradnji s Renaultom. Upravo će se stoga sljedeća generacija Smarta proizvoditi u Renaultovoj tvornici u Novom Mestu, u susjednoj Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

For-us u duljinu mjeri 3.547, u širinu 1.506 te u visinu 1.701 mm, što ga čini 852 mm duljim te 161 mm višim od sadašnjeg ForTwo. Duljina međuosovinskog razmaka ovog modela je povećana za 613 mm na 2.480 mm, a trag kotača za 50 mm sprijeda i straga u odnosu na ForTwo. U njega se mogu smjestiti dvije osobe, a duljina tovarnog prostora iznosi 900 mm.

For-us pokreće plug-in električni pogonski sklop sa straga smještenim električnim motorom snage 80 KS te 17,7 kWh litij-ionskim baterijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara