Snažniji dizel za Rovere

Snažniji dizel za Rovere

ROVEROVI modeli 25 i 45 uskoro će dobiti novi motor, kojim će njihova pozicija na tržištu biti bitno osnažena. Praksa je pokazala da proširenje game dizelskih izvedbi u pravilu znači porast prodaje, što je trenutno Roverov primarni cilj.

Već početkom iduće godine na tržište dolazi dvolitreni agregat iz L-serije, koji će se ugrađivati u dva modela, serije 25 i 45. Snaga je u odnosu na dosadašnji agregat povećana sa 101 na 113 KS (pri 4.200 o/min), a okretni moment sa 240 na 260 Nm (pri 2.000 o/min).

Usprkos očitom povećanju snage, ekolozi mogu biti mirni, jer je količina ugljičnog dioksida u ispušnim plinovima ostala ista, 150 g/km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažniji motor rezultirao je donekle boljim performansama, pa tako 25-ica do 100 km/h ubrzava za sekundu prije, maksimalna brzina je gotovo neizmjenjena, a potrošnja goriva neznatno viša i sada za 25-icu iznosi 5,6 l/100 km u mixu, a za 45-icu 0,1 l viša.

U pogledu opremljenosti Rover ne priprema nikakve novosti, pa će biti zadržani dosadašnji paketi (ABS serijski). Istovremeno će biti lansirane i sportske MG izvedbe, a cijena će u odnosu na dosadašnjeg dizelaša porasti za oko 1.000 €.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara