Specijalni Aston Martin u spomen na legendarni zrakoplov

Specijalni Aston Martin u spomen na legendarni zrakoplov

 Foto: Aston Martin

ASTON Martin predstavlja Vantage V12 S u specijalnom izdanju povodom 80-og rođendana legendarnog zrakoplova. 
 
Kao što mu dodatak u imenu govori, radi se o obilježavanju 80 godina otkako je Supermaine Spitfire ušao u službu kraljevskih zračnih snaga (RAF). Tom prilikom bit će proizvedeno svega osam primjeraka, i to po cijeni od čak 180.000 GBP, odnosno oko 216.000 EUR. Izuzetno je to mala naklada, čak i uzimajući činjenicu da je od preko 20.000 proizvedenih zrakoplova danas sačuvano svega pedesetak Spitfirea. 
 
 
Kako bi što bolje povezao automobil s najslavnijim britanskim zrakoplovom Aston Martin je uz Q odjel uposlio i tvrtku Aircraft Restoration Company iz Duxforda, koja je odgovorna za izradu pojedinih dijelova. Tako će pojedini detalji poput završetka ispuha snažno podsjećati na ispuh sa Spitfirea. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
I Interijer se distancira na specijalnoj izvedbi. Osim logotipa posebne serije pojedini detalji su snažno povezani za zrakoplovnom povijesti. Tako su tepisi izrađeni od kože kao i pilotske jakne, kvake su preslika ručica iz zrakoplova, a posebne oznake postavljene su i na poklopac zračnoj jastuka. Kupac opcijski može odabrati originalnu pilotsku kacigu, jaknu i naočale, a uz automobil će dobiti i foto album za uspomenu na primopredaju vozila. 
 
 
Duxford i njegov kraljevski ratni muzej 18. listopada će biti mjesto posebne manifestacije na kojoj će učestvovati i veterani 2. svjetskog rata, a na kraju će se održati i primopredaja ključeva. Događaj će uveličati i jedan pravi Spitfire preletima zrakoplovne piste po kojoj će voziti svih osam Astona. 
 
Podsjetimo, Vantage V12 S pokreće Astonov 5.9 V12 motor sa 573 KS, a 100 km/h postiže za 3,9 sekundi uz 330 km/h maksimalne brzine. Cijena mu je oko 140.000 GBP, odnosno oko 170.000 EUR. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara