Stiže Audi Q6

PREMA navodima izvora Audi je već započeo s razvojem novog performansama orijentiranog crossovera koji bi predstavljao izravnu konkurenciju BMW-ovom X6. Ovaj bi model navodno trebao nositi oznaku Q6 i temeljiti se na skraćenoj izvedbi (2.895 mm) tzv. Colorado platforme koju koriste druga generacije modela VW Touareg i Porsche Cayenne. Onu s duljim međuosovinskim razmakom (3.000 mm) koristi Q7.

Dizajnom bi trebao biti coupe-crossover, upravo kao i X6, a odluka za proizvodnju ovakvog automobila je navodno potaknuta odličnom prodajom spomenutog Bavarca koji je dvostruko premašio očekivane prodajne rezultate. Drugim riječima, BMW je na njemu zaradio ozbiljan novac, pa je sasvim razumljivo kako sada konkurencija namjerava krenuti po svoj dio kolača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motorizacija bi trebala u osnovi biti prenijeta iz postojećih Q5 i Q7 modela isto kao i mjenjači. Nadalje, pogon će biti na sva četiri kotača, a kasnije bi se u ponudi trebala pojaviti i hibridna izvedba. Također, ne treba zaboraviti niti na vrlo vjerojatnu mogućnost proizvodnje RS verzije koju bi trebao pokretati novi turbobenzinski 4.0 V8 motor.

Kada bi novitet trebao doći na tržište trenutno nije poznato.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara