Stiže nam nova Fabia

Nova generacija Škode Fabije trebala bi početi s proizvodnjom već krajem ovog mjeseca u tvornici Mlada Boleslav. Tvornica će se pripremati za proizvodnju tijekom kolektivnog godišnjeg odmora, između 04. i 15.08. U tim danima, lakirnica će se proširiti i modernizirati, dok će se završna zona proizvodnje modificirati. Očekuje se da će u cjelokupni proces nove Fabije biti uključeni i novi roboti.

Škodin član Uprave za proizvodnju i logistiku, Michael Oeljeklaus izjavio je: "iskoristit ćemo neprodukcijske dane za optimizaciju proizvodnje kako bi mogli čim prije ispuniti rastuće zahtjeve tržišta za našim modelima. Prije svega, pripremat ćemo Mladu Boleslav za lansiranje nove generacije Fabije. Pripreme za proizvodnju odvijaju se točno prema planiranom te će se prozvodnja odvijati prema visokim standardima kvalitete."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao podsjetnik, nova Fabia neće biti bazirana na Volkswagenovoj MQB šasiji već na PQ25 koja se nalazi, na već sada, staroj verziji Fabije. Paleta motora bit će preuzeta od aktualnog VW Pola. vRs verzija trenutno nije planirana, obzirom da je potražnja za istim jako niska.

Nova Fabia svoje će lice najvjerovatnije pokazati na nadolazećem Paris Motor Showu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara