Studijska A klasa spremna za proizvodnju

Studijska A klasa spremna za proizvodnju

MERCEDESOV šef dizajna Gorden Waganer je izjavio kako je Vision A, studijska najava nove A klase predstavljena na šangajskom auto salonu gotovo pa spremna za serijsku proizvodnju. Konačni produkcijski model i ovaj koncept će se tek minimalno razlikovati.

Waganer je najavio tek manje izmjene linije staklenih površina, svjetala i maske, dok bi primjerice bočne linije te linija krova trebale ostati identične. Svi bi se u to trebali uvjeriti tijekom iduće godine kada ovaj model stigne na tržište. Vrijedi spomenuti i kako su pojedini izvori izvještavali da bi premijerno predstavljanje produkcijskog modela moglo biti održano već ove jeseni u Frankfurtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Waganer je istaknuo i kako će kvaliteta izrade nove A klasa biti vrhunska, čak i više od one trenutne C klase. Već je otprije znano kako će ju pokretati turbo motori manjeg obujma sa standardnim ručnim te opcijskim mjenjačem s dvije spojke, dok će vrh ponude činiti AMG izvedba. Za sada još uvijek nije odlučeno hoće li ovaj model imati pogon na sva četiri kotača, no motorizaciju bi trebao činiti 2.0 4-cilindrični turbo motor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara