Tata Motors odustala od Nana Europe

PREMA posljednjim saznanjima Tata Motors neće europskom tržištu ponuditi Europe izvedbu modela Nano, već produkcijsku verziju u Ženevi predstavljenog koncepta Pixel.

Riječ je o malenom gradskom automobilu koji se u osnovi temelji na Nanu i predstavlja njegovu svojevrsnu verziju s dvoja vrata za kojega proizvođač tvrdi kako predstavlja "najekonomičnije svjetsko vozilo u koje se mogu smjestiti četiri osobe".

Pixel pokreće Tatin kompaktni 1,2-litreni 3-cilindrični dizelski motor snage oko 65 KS. Ovaj je motor smješten ispod stražnjih sjedala i pokreće stražnje kotače putem 5-stupanjskog ručnog mjenjača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna duljina mu je tri metra što ga čini manjim i od Nana, a masa će se kretati oko 750 kg. U njega će se moći smjestiti četiri putnika, a konceptna, tzv. scissors vrata su najvažniji detalj vanjskog dizajna koji neće stići u serijsku proizvodnju. Najveću razliku u unutrašnjosti će predstavljati dorađena instrumentna ploča.

Za sada nije poznato kada će se Pixel naći na europskim tržištima, ali je već potvrđeno kako će ga kasnije slijediti i verzija s četvorim vratima koja će se značajnije osloniti na Nano. Najveću razliku će navodno činiti unaprijeđeni ovjes i šasija kako bi se osigurala bolja vozna svojstva i smanjivanje buke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara