Testiran MINI Clubman

Testiran MINI Clubman

Druga generacija karavana MINI Clubman još uvijek obavlja testiranja na europskim prometnicama i tako će, čini se, biti sve do kraja ljeta kada bi se i  trebao biti predstaviti na salonu u Frankfurtu.

Studija izložena na prošlogodišnjem salonu automobila u Ženevi otkrila je kako će izgledati, a čini se kako je predstavljeni koncept bio ispeglan do posljednjeg detalja. Naime, dobio je krovne nosače i drugačije kvake na vratima, a ovdje su i drugačiji retrovizori, dok su bočne značke smještene niže i prema naprijed u odnosu na one sa studije.

Izmijenjena je i prednja kromirana maska, a  MINI je dotjerao i svjetlosne sklopove, dok je stražnji kraj ostao bez agresivno oblikovanog branika i centralno smještenog ispuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, novi Clubman bit će 260 mm duži i 187 mm širi od prošle generacije čime će dobiti znatno više prostora u putničkoj kabini. Isto vrijedi i za prtljažnik koji će sada biti izdašniji, dok će za pokretanje novog Clubmana najvjerojatnije brinuti ista paleta motora koju trenutno možemo naći u novom Cooperu.

Kao i druga generacija Clubmana i on bi premijeru trebao imati u Frankfurtu ove jeseni. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara