Touring Superleggera Disco Volante ima stila

Automobil koji imate prilike vidjeti na priloženim fotografijama zove se Touring Superleggera Disco Volante i bit će izložen na ovogodišnjem auto showu u Genevi koji ovog tjedna otvara svoja vrata posjetiocima iz cijelog svijeta.

###

Vozilo je bazirano na Alfi Romeo 8C koja je sama po sebi predivan automobil, no Touring Superleggera podigla je styling na jednu sasvim novu razinu. Koncept je prvi put predstavljen 2012. godine na istom mjestu, a godinu dana kasnije proizveden je ograničen broj primjeraka čije je sastavljanje trajalo 6 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Carozzeria Touring Superleggera pokazat će Disco Volante s novom bojom karoserije u kombinaciji zelene sa zlatnim detaljima. U profinjenoj putničkoj kabini prevladavaju smeđi, zlatni i crni tonovi.

Za pogon je zadužen 4.7-litreni V8 motor od 450 KS iz 8C modela. Jedinca razvija 480 Nm okretnog momenta, a uparena je sa 6-brzinskim sekvencijalnim mjenjačem koji omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 4.2 sekunde, kao i razvijanje krajnje brzine od 290 km/h.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara