Toyota: Dvije svjetske premijere u Frankfurtu

TOYOTIN štand na skorašnjem izdanju Frankfurta donosi brojne atraktivne novitete. Najveća novost su svjetske premijere novog Yarisa i modela RAV4, dvaju automobila koji u Europi imaju veliku popularnost. Uvijek inovativna, Toyota prikazuje i dva koncepta koji najavljuju smjer razvoja japanskog proizvođača u budućnosti.


Toyota Yaris

Novi Yaris dizajniran je u Europi u skladu s ovdašnjim standardima. Kao i prethodnik, Yaris ostaje u samom vrhu po pitanju kvalitete i sigurnosti. Veću naklonost gradskoj Toyoti donijet će viša razina udobnosti i bogatija oprema, koji bi uz neizostavnu atraktivnost vanjštine trebali biti presudni u osvajanju tržišta.

Jedan od najpopularnijih kompaktnih SUV-a današnjice ulazi u svoju jedanaestu godinu postojanja. Zasigurno jedan od najzaslužnijih modela za popularnost ovog tipa vozila ujedinio je kvalitete dvaju svjetova i pokazao da terenska vozila također mogu biti pogodna za svakodnevno korištenje.


Toyota RAV4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAV4 je definitivno model broj 1 u klasi po pitanju voznih svojstava na asfaltu, a njegova treća generacija trebala bi mu priskrbiti titulu najboljeg i po pitanju komfora i praktičnosti. Napredna tehnika i modularna unutrašnjost uz poslovično visoku razinu kvalitete osiguravaju bezbrižnu budućnost Toyotinom SUV-u.


Toyota Endo

Dvije novosti Toyota priprema i na području konceptnih vozila. Projekt Endo je zadnja kreacija iz studija ED2, a predstavlja Toyotino rješenje problema modernog urbanog življenja. Posjetitelji salona moći će vidjeti inovativni i-Unit, kojim Toyota nudi vozaču da se doslovno stopi s okolinom. Studija se koncepcijom oslanja na projekt PM (Personal Mobility), tzv. "vozilo s dušom" prikazano na auto-salonu u Tokiju.


Toyota i-Unit

Ostale novosti tiču se prije svega Corolle Verso koja postaje druga Toyota, nakon Avensisa, u koju se ugrađuje novi Clean power dizelski motor sa 177 KS. Osim ovog naprednog motora s D-CAT tehnologijom, u automobil će se ugrađivati inačica istog motora sa 136 KS. Na izložbenom prostoru bit će još izložen Aygo s novim 1,4 litrenim dizelskim motorom, potpuno nova inačica modela Hilux, Prius i atrakcija, bolid TF105 F1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara