Toyota Mirai na eurposko tržište dolazi u rujnu!

Toyota Mirai na eurposko tržište dolazi u rujnu!
Toyota Mirai, revolucionarni Toyotin automobil koji neće trošiti gorivo, a umjesto CO2, u zrak će emitirati samo vodenu paru, predstavljen je na Ženevskom sajmu automobila Europskoj populaciji.

O čemu se radi? Toyota već više od dvadeset godina razvija tehnologiju kojom bi se izbjegla potrošnja goriva i emisija ugljikovog dioksida (CO2), te bi se samim time zagađenje zraka koje izazivaju automobili potpuno suzbilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mirai koristi Toyotin vlastiti sustav gorivih ćelija (TFCS), koji uz gorivu ćeliju, koristi i električni motor. Vozači ovog automobila mogu očekivati jednaku razinu pouzdanosti koju nudi i benzinski motor, a jednim punjenjem moći će preći skoro 500 kilometara, a da se vodikova ćelija ponovno napuni, čekati će se najviše pet minuta.

Na europskom tržištu Mirai se očekuje u rujnu ove godine, i to na engleskom, njemačkom i danskom tržištu, te će se do 2017. godine proširiti na područje čitave Europe. Na godišnjoj bazi proizvoditi će se između 50 i 100 primjeraka, a cijena će mu biti 66.000 eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara