Tri milijunti Ford Focus proizveden u Europi

Tri milijunti Ford Focus proizveden u Europi

TRI milijunti Ford Focus proizveden u Europi sišao je 26. veljače  s proizvodne linije u Saarlouisu u Njemačkoj.

Jedan od najpopularnijih automobila Europe s ukupnom prodajom od 468.000 jedinica u prošloj godini se proizvodi u Valenciji u Španjolskoj, St.Petersburgu u Rusiji, Hermosillu u Mexicu; Pachecu u Argentini i Wayne u SAD-u. Više od četiri milijuna Focusa prodano je širom svijeta, s rekordnim godinama 2000. i 2001. kada je Focus dostigao status najprodavanijeg automobila na svijetu.

U tvornici u Saarlouisu, jednoj od najproduktivnijih postrojenja u Europi, 7.300 djelatnika momentalno radi kombiniranu proizvodnju više od 1.500 Ford Focusa i modela Focus C-MAX svaki dan u tri smjene.

Prošlogodišnja proizvodnja dostigla je razinu od 370.600 jedinica. 71 posto svih proizvedenih vozila izvezeni su iz Njemačke u više od 80 zemalja širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od otvorenja 1970. godine, tvornica u Saarlouisu proizvela je više od 9 milijuna vozila uključujući i najuspješniji automobil Ford Europe ikada, Ford Escort proizveden u više od 18 milijuna primjerake, te legendarni Ford Capri.

Na svečanosti u tvornici, djelatnici i gosti su navijali i bodrili kada je John Fleming, potpredsjednik za proizvodnju pri Ford Europi, izvezao tri milijunto vozilo, Ford Focus ST 170.

Tom je prilikom rekao:"S Focusom kao najprodavanijim i novim Focusom C-MAX koji bilježi izvanredan početak u 2004., proizvodi iz Saarlouisa predvode Fordov udio na europskom tržištu. S 48.000 prodanih jedinica Ford Focus i Focus C-MAX u siječnju, Saarlouis je doprinio da Blue Oval postane najprodavanija marka zapadne europe u prvom mjesecu 2004. godine."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara