Ukinuta proizvodnja MINI Clubmana

MINI je završio s proizvodnjom prve generacije Clubmana iako će do lansiranja njegovog nasljednika proći još barem godinu dana. Clubman se počeo prodavati 2008. godine, a sada je njegovom proizvodnom vijeku došao kraj, no nije poznato je li ukinut i Clubvan, njegova praktičnija varijanta, iako je to vrlo vjerojatno.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Koncept druge generacije Clubmana gotovo spreman za proizvodnju prikazan je na auto showu u Genevi prošlog ožujka, a konačnu serijsku izvedbu nećemo vidjeti niti ove jeseni na auto showu u Parizu već se se ona vjerojatno pojaviti tek iduće godine u Genevi. Ipak, prodaja novog modela trebala bi započeti ubrzo nakon toga.

Sudeći po dimenzijama koncepta, novi Clubman će biti 26 cm duži i 17 cm širi od aktualne verzije, a nudit će dovoljno prostora za pet putnika. Za razliku od aktualnog Clubmana koji ima dva vrata, novi će model imati pet vrata. Zadnja vrata ostat će ista jer uvelike olakšavaju pristup prtljažnom prostoru. Iako to nije službeno potvrđeno, čini se kako je Clubvan trajno ukinut jer su njegovi prodajni rezultati bili vrlo slabi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara