Uskoro Toyota za samo 5.000 EUR!

"Razmišljamo o jeftinom modelu, kojeg ćemo, ako je potrebno, razviti vlastitim snagama" - izjavio je za Finacial Times Katsuaki Watanabe, šef Toyote i jedan od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu (2005. g) prema magazinu Time.

Sve je više relevantnih istraživanja koje govore kako više nitko ne može zaustaviti snažan rast Toyote. Kako bi što prije postala najveći svjetski proizvođač Toyota poseže za još jednim receptom - razvojem jeftinog modela koji će biti ponuđen na siromašnijim svjetskim tržištima.

Ponukani uspjehom Renaultovog projekta Dacia Logan, u japanskoj kompaniji su dali zeleno svjetlo za razvoj prve Toyote kraj koje će Aygo biti pravi premium. Očekuje se bi novi Toyotin model cijenom trebao konkurirati rumunjskom bestseleru, što u prijevodu znači da neće stajati više od 7.000 EUR.

Iza tzv. termina "low-cost technology" ili u doslovnom prijevodu jeftine tehnologije krije se metoda minimalnih ulaganja u razvoj novog modela, kao i primjena ultra-jeftinih materijala. Isto je potvrdio i sam Watanabe rekavši kako će, ako je potrebno, sami razviiti jeftine materijale, kao i drastično reducirati troškove proizvodnje.

Također, u Toyoti razmišljaju i o strateškom partneru, pa novonastala situacija daje naslutiti pravi povod nedavno održanih sastanaka s čelništvom Forda.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara