Video: Murcielagov nasljednik u zimskoj idili

NASTAVLJA se kampanja predstavljanja, ako to tako uopće možemo nazvati, Murcielagovog nasljednika. Nakon serije fotografija (teasera) raznih komponenti ovog modela, sada je počeo kružiti i video zapis novog automobila. Zvučna kulisa je također zanimljiva.

Za sada još uvijek ne znamo sa stopostotnom sigurnošću koji će naziv nositi ovaj automobil, no neslužbeno se doznalo kako će nositi ime Aventador. Ono što znamo je kako će mu dizajn biti inspiriran modelima Reventon i konceptnim Sesto Elemento. Najkraće, radit će se o evoluciji sadašnjeg lamborghinijevog dizajna.

Bolid će pokretati 6,5-litreni V12 snage 700 KS i maksimalnog okretnog momenta od 690 Nm. Snaga i moment će se na sva četiri kotača prenositi putem 7-stupanjskog robotiziranog mjenjača koji će stupnjeve prijenosa mijenjati u svega 50 milisekundi. Za ubrzanje do 100 km/h treba 2,9 sekundi, a najveća brzina iznosi 350 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vozne će se karakteristike pobrinuti aluminijski ovjes konstrukcijski inspiriran Formulom 1. Nadalje, tu su carbo ceramic kočnički diskovi, elektro-hidraulički upravljač i sl. Svakako svemu će doprinijeti i relativno mala masa automobila od 1.575 kg, za što se prvenstveno ima zahvalititi monocoqueu izrađenom od ugljičnih vlakana.

Sve informacije o ovom automobil će biti poznate nakon službene premijere 1. ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara