Vision EfficientDynamics dobio zeleno svjetlo

Vision EfficientDynamics dobio zeleno svjetlo

IZVORI iz BMW-a javljaju kako je atraktivni koncept Vision ED s prošlogodišnjeg ženevskog auto salona dobio zeleno svjetlo za proizvodnju te kako bi se na tržištu trebao naći do 2013.

Podsjetimo, riječ je o studiji koju je pokretao napredni hibridni pogonski sklop te automobilu koji bi jednog dana trebao konkurirati sličnim uracima konkurentskih proizvođača, poput primjerice Audijevog manjeg e-trona i sl.

Recimo kako Vision ED pokreće plug-in hibridni pogonski sustav kojega čine dva elektromotora te jedan konvencionalni 3-cilindrični turbodizelaš. Potonji i straga smješteni električni motor su zaduženi za pokretanje stražnje osovine, dok prednju osovinu pokreće električni motor smješten na njoj. Ukupna snaga pogona na sva četiri kotača je 356 KS, a maksimalni okretni moment čak 800 Nm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako je riječ o malenom i vrlo aerodinamičnom automobilu vjerujemo kako bi Vision u ovakvoj izvedbi uistinu mogao pružiti vrhunski užitak u vožnji. Dakako, do početka proizvodnje konačne bi se specifikacije mogle promijeniti, kako u tehničkom tako i estetskom smislu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara