Volkswagen će razmisliti o F1

Volkswagen će razmisliti o F1

IZ VW Grupe stiže vijest kako bi se ovaj proizvođač možda mogao pridružiti F1 natjecanju.

Točnije, riječ je o navodima direktora singapurskog Audija Carla Reinholda koji je dao naslutiti kako roditeljski VW razmatra mogućnost ulaska u Formulu 1, ukoliko bi se ukupni troškovi takvog poteza smanjili. Naime, Reinhold procjenjuje kako je, iako su troškovi u posljednje vrijeme smanjeni, i dalje potrebno izdvojiti preko 100 milijuna eura za jednogodišnji program F1 natjecanja. Za sada je to još uvijek previše da bi se VW Grupa odlučila uključiti, no Reinhold smatra kako bi uz manje troškove "to bilo izvedivo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, nakon povlačenja Jaguara, Honde i BMW-a te glasina kako bi ih uskoro mogli slijediti Renault i Toyota povlači pitanje korisnosti eventualnog ulaska u F1, dok se činjenica kako se konkurencija povlači uvijek najprije tumači kao tuđe greške na kojima bi se trebalo učiti.

Novinari su Reinholda pitali i koji bi se od brandova VW grupe uistinu pojavio u F1 kada bi se u Wolfsburgu odlučili uključiti, a ovaj je odgovorio kako su glavni kandidati Porsche i Audi, a možda čak i Volkswagen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara