Volkswagen pomaže pošumljavanje Olimpije

Volkswagen pomaže pošumljavanje Olimpije

UOČI paljenja Olimpijske baklje osam je nekadašnjih sudionika olimpijskih igara na Uskrs u ime Volkswagena zasadilo posljednje od ukupno 2008 doniranih stabala. U ime Volkswagena u Hrvatskoj stablo je zasadio naš proslavljeni stolnotenisač Zoran Primorac.

Kako je Volkswagen partner mnogim olimpijskim odborima u svijetu, svoj doprinos sadnji stabala dali su mnogi istaknuti svjetski sportaši. U Hrvatskoj je Volkswagen, također, sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora, a u ime hrvatske delegacije stablo je zasadio naš stolnotenisač Zoran Primorac koji će u Pekingu 2008. po šesti puta biti sudionik olimpijskih igara. Prilikom sadnje stabala kod Coubertin spomenika u Olimpiji Zoran Primorac se našao u društvu velikih sportskih imena, višestrukih pobjednika olimpijskih igara Nouredinnea Morcelia (Alžir),  Alekseja Nemova (Rusija) te Mire Cerara (Slovenija). Uz njih tu su bili i Nadine Ernsting-Krienke, dobitnica zlatne medalje i igračica uspješne olimpijske ženske momčadi hokeja na travi 2004, Xuejuan Luo, jedna od najuspješnijih kineskih plivačica i dobitnica zlatne medalje u Ateni, grčka odbojkašica na pijesku Vaso Karantasiou i kineska stolnotenisačica Deng Yaping.

Teški požari prošlog ljeta u blizini antiknog sportskog kompleksa napravili su veliku štetu. Donacija marke Volkswagen pomaže pošumljavanje regije oko Olimpije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, 24. ožujka u Olimpiji  je obilježen  početak putovanja Olimpijske baklje prema Pekingu. Kao najveći glavni sponzor Grčkog olimpijskog odbora (HOC) Volkswagen put Olimpijske baklje u Grčkoj podržava s 30 vozila, a za sudjelovanje je prijavio 20 od 605 trkača.

Grčke svećenice su na Uskrsni ponedjeljak u antiknoj Olimpiji zapalile Olimpijsku vatru. Brojni važni političari Grčke kao i predsjednik Internacionalnog olimpijskog odbora Jacques Rogge pozdravili su između ostalih i nositelje baklje Volkswagena, među njima i nogometnog trenera Felixa Magatha (trener Wolfsburga), legendu auto-moto sporta Hansa-Joachima Stucka, kao i olimpijske pobjednice Nadine Ernsting (hokej) i Xuejuan Luo (plivačica). Čak je i potpredsjednik Volkswagen grupe u Kini nekoliko stotina metara nosio baklju.

U četiri dana će baklja stići do slavnog Panathinaikos stadiona, mjesta održavanja prvih modernih Olimpijskih igara. Od tamo ide na put oko svijeta da bi 8. kolovoza svečano otvorila 29. Olimpijske igre. Olimpijske igre tradicionalno započinju međunarodnim putovanjem Olimpijske baklje. Kao partner Grčkog olimpijskog odbora Volkswagen na raspolaganje daje 18 vozila, koja će baklju pratiti na prvoj etapi njezinog puta kroz Grčku. Uz Hrvatski olimpijski odbor, Volkswagen je  sponzor nacionalnih olimpijskih odbora Kine, Grčke, Alžira, Irske, Nizozemske, Švicarske, Slovenije i Rusije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara