Volkswagen XLR stiže sljedećeg proljeća?

Volkswagen XLR stiže sljedećeg proljeća?

Volkswagen nastavlja razvoj novog XL Sport modela koji bi mogao krenuti u ograničenu serijsku proizvodnju sljedeće godine. Pojedini visoko pozicionirani dužnosnici njemačkog proizvođača navodno su otkrili kako će Volkswagen uskoro lansirati vrhunsku verziju ultra efikasnog XL1 modela koja će biti opremljena motorom preuzetim iz Ducati 1199 Panigale motocikla. Šef istraživanja i razvoja, Hans-Jakob Neusser, izjavio je prilikom lansiranja e-Golfa proteklog tjedna da je projektiranje, razvoj i testiranje novog modela već u poodmakloj fazi.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neusser nije otkrio datum premijere, no dosadašnja nagađanja govore o terminu u ožujku 2014. kada svoja vrata otvara auto show u Genevi. Automobil će navodno nositi naziv XLR, a pogonit će ga spomenuti 1.2-litreni, 2-cilindrični benzinski motor koji razvija 187 KS pri 10.750 okretaja u minuti i 123 Nm okretnog momenta pri 9.000 okretaja u minuti.

Kako ste već mogli čitati i na autoclick.hr, Volkswagen je na neposredan način otkrio mogući izgled nadolazećeg modela tijekom predavanja na bečkom sveučilištu prošlog rujna. Hoće li se njegov styling znatno promijeniti, vidjet ćemo sljedećeg proljeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara