Volvo C70: Prvih 50.000

Volvo C70: Prvih 50.000

JUBILARNI, 50.000-ti po redu Volvo C70 predan je njegovom njemačkom vlasniku -Haraldu Kirscheyu iz Olpa.

Slavljenički primjerak je u Sapphire Black boji, a pogonjen je D5 turbodizelskim motorom sa 180 KS u kombinaciji s automatskim mjenjačem. Isporučen je autokući Autohause Mohag koja je zastupnik za Volvo u Mohagu, Njemačka.

Volvo C70 bio je jedan od najtraženijih kabrioleta na tržištu u proteklih 10 godina. Zahvaljujući trodjelnom čvrstom čeličnom krovu, trenutni model objedinjuje svojstva  klasičnog coupea sa osobinama modernog kabrioleta. Iako je dizajn iznimno važan čimbenik, njegova je posebnost u jedinstvenoj sigurnosnoj tehnologiji. U prilog tomu ide titula za najsigurniji izbor u konkurenciji kabrioleta prema američkom IIHS institutu (Insurance Institute for Highway Safety).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


 
Model za 2010. godinu nudi kupcima mogućnost odabira između pet različitih motora, , u rasponu od 136 KS do 230 KS. Neke od poboljšanih sigurnosnih opcija uključuju ROPS sustav zaštite od prevrtanja kojeg je dizajnirao Volvo, .WHIPS sustav za zaštitu od trzajnih ozljeda glave i vrata, te inovativne zračne jastuke za glavu i ramena, zavjesice otporne na vatru i IDIS inteligentni informatički sustav za vozača.

Volvo C70 proizveden je od švedskog odjela za dizajn Pininfarine u Udevalli, u Švedskoj, u tvornici koja je u 60-postotnom vlasništvu Pininfarine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara