Volvo objavio detalje o novoj SPA arhitekturi

Novi XC90 bit će prvi Volvo model koji će koristiti novu SPA šasiju što će mu omogućiti smanjenje ukupne težine i njenu bolju distribuciju. Oko 90 posto komponenti bit će potpuno novo, uključujući i posebna LED dnevna svjetla u obliku vodoravnog slova T. Zahvaljujući obilnom korištenju posebne vrste čelika visoke čvrstoće, XC90, kao i ostali modeli koji će biti bazirani na istoj arhitekturi, bit će kompaktniji i sigurniji za putnike.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi red sjedala u putničkoj kabini bit će moguće pomicati kako bi se oslobodio prostor za noge putnika u trećem redu. Za najveću moguću sigurnost u vožnji brinut će se napredni sustavi poput onog za automatsko kočenje u slučaju neposredne opasnosti od sudara. Također, tu će se naći i vrhunski Bowers&Wilkins audio sustav.

T8 plug-in hibridni model bit će opremljen 2.0-litrenim, 4-cilindričnim turbo motorom potpomognutim kompresorom i zaduženim za prednju osovinu, dok će stražnje kotače pogoniti elektromotor. Automobil će razvijati ukupno 400 KS i 640 Nm okretnog momenta, a baterija će omogućavati električni domet od 40 km. Svečana premijera zakazana je za dva tjedna u Stockholmu, a proizvodnja će započeti početkom 2015. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara