Volvo otpušta još 4.000 radnika

Volvo otpušta još 4.000 radnika

KRIZA se sve više osjeća i u automobilskoj industriji. Nakon što su u sklopu restrukturiranja američke kompanije krenule s zatvaranjem tvornica i smanjivanjem radne snage istu recepturu počinju primjenjivati i u Europi.

Prije nekoliko dana BMW i Opel su objavili kako će uslijed pada prodaje biti primorani privremeno obustaviti proizvodnju iz Volva dolazi još potresnija vijest. Švedska tvrtka u Fordovom vlasništvu će na svjetskoj razini smanjiti broj zaposlenika za čak 4.000 radnika. Oko 2.230 radnika u tvornici u Göteburgu dobit će uskoro radne knjižice, a ista sudbina čeka još 470 Šveđana, te 600 djelatnika izvan Švedske. Nadalje, u narednom razdoblju Volvo će raskinuti još oko 700 ugovora s kooperantima. Sveukupno, kad se pribroje prethodne najave, radi se o više od 6.000 bivših djelatnika, od čega su njih čak 1.200 konzultanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju spomenimo kao restrukturiranje američkih giganata započeto pred više od dvije godine još uvijek nije urodilo plodom. Posljednja vijest je kako će GM u prosincu zatvoriti još jednu tvornicu (Ohio), i to čak dvije godine prije plana.  Naime, tvornica proizvodi tehnološki dosta zastarjele SUV modele (Chevrolet TrailBlazer, GMC Envoy i Saab 9-7X) koji bilježe značajan pad prodaje čime se gubi svaki smisao njene djelatnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara