VW Dieselgate: Sve je počelo još 2006.

VW Dieselgate: Sve je počelo još 2006.

 Foto: Volkswagen

NAJNOVIJE informacije govore kako su prije deset godina mnogi bili upoznati sa razvojem softvera koji lažira emisiju ispušnih plinova. 
 
Voditelji odjela i ostali visokorangirani djelatnici Volkswagenov R&D odjela već su pri ulasku u razvoj spornog softvera otvoreno razgovarali o mogućnostima lažiranja rezultata ispitivanja ispušnih plinova, javlja Sueddeutsche Zeitung, a prenosi Reuters. 
 
Osoblje je bilo pod stalnim pritiskom menadžmenta koji je zahtijevao samo jedno, a to je što jeftinije rješenje za prilagodbu dizelaša američkom tržištu. U strahu da neće pronaći odgovarajuće tehnološko rješenje odlučili su se na prilagodbu softvera.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Rješenje je pronađeno u lažiranju rezultata, ali to nije obrazloženo šefovima, stoji u internom priopćenju VW-a. Time krivnja opet može biti prebačena na softveraše i niže rangirano osoblje, koji navodno nisu imali hrabrosti reći kako nemaju odgovarajuće rješenje.
 
Ukratko, Boschova elektronika je u VW naknadno prerađena bez navodnog znanja Volkswagenovog vodstva, a prve ugradnje krenule su u studenom 2006. godine. Volkswagen će rezultate istrage objaviti početkom travnja. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara