VW Golf 2 s 1000 KS u noćnoj akciji

VW Golf 2 s 1000 KS u noćnoj akciji

Volkswagen Golf danas je jedan od tehnološki najnaprednijih automobila svoje klase, prvi kompakt opremljen mjenjačem s dvostrukom spojkom, turbom, pogonom na sve kotače, skenerima ceste i ostalim naprednim sustavima. Ipak, u vremenu Golfa 'Dvojke', Volkswagen je bio kompanija koja je nastojala stvoriti ugled pored znatno bogatijih i tehnološki opremljenijih proizvođača.

###

Iako Dvojka pripada davno minulom vremenu, obožavatelji tog 'narodnog' automobila još uvijek troše vrijeme i novac ne bi li mu vratili stari sjaj i učinili ga još sjajnijim. Jedan od njih je njemački tuner Boba Motoring koji je otišao korak dalje i opremio svoj primjerak DSG-om i 4Motion sustavom. Bolja trakcija bila je neophodna jer ovaj cestovni dragster uz pomoć 1.8-litrenog turbo motora, 4.5 bara pritiska i etanola razvija monstruoznih 1000 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuner tvrdi kako se radi o najbržem Golfu 2 na svijetu, a u to lako možemo povjerovati ako samo pogledamo podatke o performansama: 2.3 sekunde do 100 km/h i 8.65 sekundi za 402m unutar kojih razvija brzinu od 265 km/h (najnovije brojke donekle se razlikuju od onih prikazanih na slici).

===

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara