Zaboravite iPhone, dolazi Apple Car

Zaboravite iPhone, dolazi Apple Car

 Screenshot: Youtube

PRIČA o automobilu iz Applea se opet vraća u središte pažnje, i to zahvaljujući vijesti kako je Apple registrirao najatraktivnije domene vezane uz automobile. 
 
Jedan od najtajnijih projekata polako dobiva gotovo opipljive obrise. Nakon što su se pojavile glasine kako Apple okuplja stručnjake iz automobilskog svijeta i sa brojnima kooperantima na nekoliko tajnih lokacija radi na razvoju svog prvog automobila uslijedilo je zatišje. Sada iz MacRumora dolazi informacija kako je Apple registrirao domene apple.auto, apple.car i apple.cars
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, prema posljednjim informacijama gotovo 600 ljudi u okviru specijalnog tajnog kompleksa radi na razvoju električnog automobila. Apple je tako već zaposlio brojne ljude iz Tesle, Forda, GM-a, FCA (Fiat Chrysler Automobiles) i A123 Systems. Projekt razvoja navodno nosi ime Titan. 
 
Novi automobil javnosti bi trebao biti predstavljen do 2019. godine, a godinu poslije bi trebao stići na tržište i poput iPhonea u potpunosti razvaliti konkurenciju. Inače Apple je prije desetak godina također razmišljao o razvoju automobila no Steve Jobs je 2008. g. projekt u startu stopirao i snage prebacio na razvoj prvog IPhonea. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara