Završio 14. Svjetski susret Citroena

PROTEKLI vikend na moto pisti Valellunga kraj Rima završio je 14. svjetski susret Citroena na kojem se okupilo 3.000 starih Citroena i preko 10.000 posjetitelja.
 
Citroni 2 CV, DS, Traction Avant, Hy, Cx , Mehari, Ami, Dyane te modeli iz 20-tih i 30-tih godina samo su neki od kultnih modela koje je bilo moguće razgledati. Na susretu je bilo moguće kupiti nove i polovne dijelove za sve modele, ali i sasvim nove automobile. Cijena takvog Spačeka kretala se oko 9.000 eura, a DS-a čak do 40.000 eura. Naime, premda se pojedini modeli ne proizvode desetljećima nekoliko restauracijskih zavoda u Europi bave se proizvodnjom dijelova i modela.


 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svaki dan na moto pisti neometano su se kretali oldtimeri svih godišta, a posjetioci su imali priliku pogledati i specijalni model ZX peterostrukog pobjednika legendarne utrke Paris – Dakar , C4 Sebastina Loeba te prototip prvog Citroena 2CV.


 
Na susretu su bili i članovi Citroen kluba Croatia koji su sa svojim Spačekima prošli put od 3.000 km po Italiji te se sretno vratili u Hrvatsku.
 
Susreti se organiziraju svake četiri godine, a slijedeći susret je 2012. u Velikoj Britaniji.

Više informacija potražite na www.citroenclub.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara