Najpopularnije dijete: Hormonska dijeta

Najpopularnije dijete: Hormonska dijeta
Foto: 123rf

CILJ

Gubitak neželjenih kilograma te dugoročno održavanje postignutog rezultata.
 
TVRDNJA

Regulacija vaših hormona pomaže da izgubite suvišne kilograme i dugoročno održite ostvareni rezultat.
 
TEORIJA

Hormonska neravnoteža kao rezultat stresa i toksina prouzrokuje stanje u organizmu koje ne omogućuje adekvatan gubitak kilograma bez obzira na fizičku aktivnost koja se prakticira.

Uravnotežena prehrana

Za i protiv
 
  • Uravnotežuje hormone u tijelu te pospješuje metaboličke funkcije
     
  • Postiže dugotrajne učinke
     
  • Počinje s rigorozna dva tjedna detoks dijete
     
  • Relativno je skupa
Što predlaže navedena dijeta?

Prva dva tjedna ove dijete podrazumijevaju detoksikaciju organizma dizajniranu za čišćenje tijela od viška hormona kao što su estrogen i kortizol. Kasnije se prehrana bazira na održavanju stabilne razine šećera u krvi. Ovdje se preporučuje hrana visoke proteinske, a niske ugljikohidratne vrijednosti.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ideja ove dijete je da uklonite hranu koja u vašem organizmu uzrokuje alergije te upale.

Iz prehrane treba izostaviti sve izvore kofeina, šećera i alkohola.Također treba izbaciti gluten, mliječne proizvode, kukuruz, krumpir, ulja, kikiriki, naranče, mandarine i grejp.

Nakon što prođu prva dva tjedna detoksikacije organizma postepeno počnite s konzumacijom prethodno izbačenih namirnica i pratite reakcije vašeg organizma s ciljem prepoznavanja namirnica koje vam eventualno ne odgovaraju. Kroz dva tjedna trebali biste biti upoznati sa tolerancijom vašeg organizma na navedene namirnice.

Koliko to košta?Preporučuje se konzumacija proteina poput piletine i ribe te je ova dijeta nešto skuplja u odnosu na uobičajene prehrambene navike većine ljudi. Ova dijeta također savjetuje organske proizvode što također utječe na visinu troška.

Hoćete li izgubiti na težini?

Da,  ako ćete slijediti četiri tjedna početnog programa te kasnije smanjiti razinu šećera i povećati proteinski unos.

Koliko je jednostavno slijediti ovu dijetu?

Najteži dio ove dijete čine dva tjedna detoksikacije organizma. Ostali period svodi se na kvalitetan nutritivan izbor namirnica.
 
Fizička aktivnostFizička aktivnost izrazito je bitna za ovu dijetu. Tjedno se preporučuje četiri intervalna treninga po pola sata. Preporučuju se i joga te vježbe snage s ciljem izgradnje te održavanja mišića.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara