VIDEO Pomoću 5 vježbi učvrstite mišiće cijelog tijela!

VIDEO Pomoću 5 vježbi učvrstite mišiće cijelog tijela!
Foto: 123rf

VELIK broj ljudi svake se godine upravo u ovo vrijeme odluči riješiti nezdravih životnih navika i u život uvesti određenu fizičku aktivnost kako bi ona postala sastavni dio njihovog novog načina življenja. 
 
Video koji smo za vas odabrali upravo je namijenjen početnicima kada je treniranje u pitanju. 
 
Izvedbe 5 vježbi koje su uključene u dotični trening, a putem kojih se aktiviraju mišići cijelog tijela, detaljno su pojašnjene i prezentirane. 
 


Iskoristite mogućnost da naučite pravilno izvoditi svaku pojedinu vježbu.

Nerijetko se kod početnika dogodi situacija da im treniranje donese više štete nego koristi iz razloga što, na žalost, nisu svjesni važnosti pravilnog izvođenja baš svake vježbe koju uključe u vlastiti trening. 
 
Nepravilne izvedbe vježbi mogu dovesti do brojnih ozljeda mišića, tetiva i ligamenata. 
 


Nadalje, ukoliko ste početnici kada je treniranje u pitanju nastojte u vaše treninge ne uključivati težinska opterećenja. 
 


Vaši će mišići, s obzirom da nisu navikli na izvođenje fizičke aktivnosti, adekvatno reagirati na baš svaki trening, pa tako i onaj bez težinskih opterećenja, odnosno onaj gdje je opterećenje samo vlastita težina tijela, a vi ćete biti u mogućnosti adekvatnije se fokusirati na pokrete tijela prilikom izvođenja vježbi.

Nadalje, zaboravite na brojanje ponavljanja izvedbi pojedinih vježbi  iz razloga što je jedino bitno da putem istih mišiće pravilno kontrahirate i opuštate, a ne da uspijete odraditi normu koju vam je netko drugi postavio, ili pak vi sami sebi. 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara