Zbog kratkotrajnih užitaka možete imati po život opasne posljedice

Zbog kratkotrajnih užitaka možete imati po život opasne posljedice
Foto: 123rf

DOŠLO je vrijeme godine u kojemu gotovo pa svi nastojimo uživati u zrakama sunca. Pritom se nastojimo osvježiti kako bi užitak bio potpun.

Međutim, svatko se osvježava na njemu svojstven način. 
 
Za početak, nužno je napomenuti kako je za zdravlje organizma od neophodne važnosti pažnju pridati adekvatnoj hidratizaciji tijela. 


Upravo bi osvježenje u toplim ljetnim danima prvenstveno trebalo zadovoljavati navedenu, iznimno značajnu, stavku za zdravlje organizma. 
 
Ipak, ponekad je vrlo teško pored ponude osvježavajućih slastica, sladoleda i iznimno zaslađenih napitaka razmišljati o zdravlju. 
 
Ukoliko ste cijele godine adekvatno bili posvećeni zdravom načinu življenja zasigurno vam pokoja neadekvatna kombinacija nutrijenata neće narušiti zdravstveno stanje organizma, ili pak vitku liniju tijela. Međutim, prije konzumacije hrane koja nije u potpunosti u skladu s potrebama vašeg organizma trebali biste razmisliti o prioritetima u vašem životu kako zbog kratkotrajnih užitaka ne biste ugrozili ne samo vaše zdravlje, već i život općenito.
 
Potrebno je da i za vrijeme vašeg godišnjeg odmora budete svjesni da vam je zdravlje organizma mnogo značajnije od ponekih kratkotrajnih užitaka. 
 
Sladoled može stvoriti adekvatan osjećaj osvježenja i adekvatne hidratiziranosti tijela i u trenucima kada to nije slučaj. Jednako tako može dovesti do osjećaja sitosti u trenucima kada vašem organizmu nisu dostupni svi potrebni nutritivni elementi.Ukoliko kontinuirano uživate te se osvježavate, za primjer navedenim, sladoledom kratkotrajni užici mogu rezultirati neželjenim posljedicama.  
 
Dakle, i za vrijeme godišnjeg odmora pažnju pridajte barem osnovnim potrebama vašeg organizma. 


Prvenstveno se one odnose na adekvatan unos tekućine, odnosno vode, te adekvatnu količinu potrebnih nutrijenata.

Nastojte zadržati vaše zdrave prehrambene navike, a osvježenja koja su eventualno potrebna vašim nepcima neka budu samo povremeni dodatak vašoj prehrani. 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara