10 pasmina koje će radije odabrati kauč nego neku aktivnost

10 pasmina koje će radije odabrati kauč nego neku aktivnost

Foto: Shutterstock, Screenshot Youtube

I DOK neki ljudi žele vrlo aktivnog četveronožnog prijatelja, drugi žele više vremena provesti s njima u opuštanju.

To apsolutno nije ništa loše, jer puno je pasmina koje će svoje vrijeme radije provesti na kauču, nego u parku. Mi vam donosimo 10 takvih.
 
1. Basset
 
Prirodno kratke noge i duge uši, ono je što karakterizira ovu pasminu. No, tu je i njihov lijeni duh, jer iako nisu tako izvorno odgajani, danas će najradije pogledati s vama dobar film na kauču, nego vas pratiti u šetnji.
 
 
2. Engleski mastif
 
Unatoč njegovoj veličini, engleski mastif je nježni div, koji ne želi ništa više od opuštanja sa svojim vlasnicima. Iako izgleda kao odličan pas za stražu, ne očekujte da će krenuti u potjeru za potencijalnim neprijateljima.
 
 
3. Shih Tzu
 
Ovaj preslatki mali kineski pas, jedna je od najstarijih pasmina, poznat po svojem prijateljskom raspoloženju, čak i prema strancima. Njih doista ne zanima tko je u kući pod dekicom, dokle god mu je dopušteno da se on pridruži zabavi.
 
 
4. Newfoundland
 
Još jedan nježni div, odgajan za dohvaćanje u ledenim vodama, zapravo je idealna pasmina za opuštanje sa svojom obitelji.
 
 
5. Kavalir King Charles španijel
 
Izvorno lovački pas, ovaj španijel danas je odličan za sve vlasnike koji žele psa za ostajanje kod kuće i maženje.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
6. Engleski buldog
 
Engleski buldozi odlični su obiteljski prijatelji, jer se zapravo radi o prilično lijenoj pasmini, koju treba nagovarati da izađe ili da nešto radi. 
 
 
7. Čau čau
 
Čupavi slatkiš, porijeklom iz Kine, danas neće pokazati veliku želju za nekom aktivnošću, kao što je to nekad pokazivao, iako nije neuobičajeno da budu izvrsni psi čuvari.
 
 
8. Lhasa Apso
 
Ova mala pasmina do,azi iz Tibeta, gdje im je svrha bila da lajanjem upozore redovnike na uljeze. Danas će također biti veliki lajavci, ali će svoj posao voljeti obavljati uglavnom s kauča ili nečijeg krila. Duboko su odani svojim obiteljima.
 
 
9. Pekinezer
 
Ova je pasmina i izvorno odgajana za krilo svojih vlasnika. Iako su nekada bili vjerni pratioci pripadnicima kineskog visokog društva, danas su društvo svima koji ne žele aktivnog psa i taj posao obavljaju bez greške.
 
 
10. Francuski buldog
 
Iako u njemu ima tu i tamo dosta energije, općenito gledajući, i francuski buldog je prilično lijen, kao i njegov engleski rođak. Oni mogu biti odlični čuvari, no nemojte se čuditi, ako ga zateknete kako spava na poslu.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara