4 jednostavna načina da vaš ljubimac izgubi višak kilograma

4 jednostavna načina da vaš ljubimac izgubi višak kilograma

Foto: Shutterstock

PROBLEM pretilosti među ljubimcima je u porastu, a vaš ljubimac ne mora biti dio loše statistike.

1. Prestanite s lošim načinom prehrane
 
Ako ostavljate zdjelicu s hranom čitav dan na raspolaganje svom ljubimcu, prestanite s tom navikom. Vrijeme je da postavite raspored hranjenja te uklanjate zdjelicu kad nije vrijeme obroka. Doručak i večera, nešto su što odrasle mačke i psi doista trebaju. Iz težine vašeg ljubimca jasno je da on vjerojatno jede i više nego što mu je potrebno i to svaki put.
 
2. Poslastice
 
Ukusne poslastice ostavite za trening i posebne prigode. Davanje poslastica bez nekog posebnog razloga, odličan je način za nagomilavanje dodatnih kilograma.  Učinite poslastice super posebnim stvarima, koje će vaš ljubimac morati naučiti zaraditi.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Hrana sa stola
 
Prestanite hraniti svog ljubimca ostacima hrane sa stola. Ona sadrži aditive, konzervanse, šećer i slične stvari, koje vaš ljubimac ne treba. Odaberite visokokvalitetnu hranu za njega i držite se toga. Vjerujemo kako on izgleda super slatko, dok vas "žica" komadić mesa s tanjura, no odbijanje takvog zahtjeva puno je zdravija opcija.
 
4. Pojačajte vježbanje
 
I pritom mislimo na postupno pojačavanje svakodnevne tjelovježbe. Svaki dan odvojite nešto više vremena za tjelovježbu, no nemojte pretjerivati. Previše vježbe prerano, može dovesti do raznih problema, koji bi mogli biti čak i pogubni za vašeg ljubimca. Zato dodajte samo nekoliko minuta više svaki dan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara