5 načina kako da smirite mačku tijekom vožnje automobilom

5 načina kako da smirite mačku tijekom vožnje automobilom

Foto: Shutterstock

ZA mnoge mačke, vožnja automobilom predstavlja veliki izvor stresa.

Neke će glasno mijaukati, neke vrištati, a neke će mirno ležati, no lako ćete moći vidjeti strah u njihovim očima. Bez obzira idete li na kraće ili duže putovanje, ovih nekoliko savjeta bit će vam vrlo korisni.
 
1. Kavez
 
Vjerujemo kako vam kavez za putovanja vaše ljubimice stoji na ne baš vidljivom mjestu u stanu, već negdje gdje vam ne smeta. No, možda ne bi bilo loše da ga u početku ili barem tu i tamo smjestite negdje u blizini vaše mačke, poput npr. krevetića ili omiljenog mjesta za popodnevni drijemež, kako bi se što bolje upoznala s njim.
 
2. Poznate stvari
 
Kako bi smanjili razinu njezinog straha, neposredno prije putovanja, ubacite u sanduk njezinu omiljenu dekicu ili jastuk na kojem spava ili neku omiljenu igračku. Bitno je da tu stvar ona prepoznaje i voli. Poznati mirisi dat će joj barem malu utjehu.
 
3. Neka vas vidi
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Vi najbolje znate kako vozite svoju ljubimicu i gdje stavljate kavez. No, sjetite se da možda najveći udio straha prilikom vožnje, mački dolazi i od  činjenice da vas ne vidi, a prolazi kroz tisuće različitih mirisa i zvukova. Također, ako je vaša mačka prethodno bila napuštena, njezina tjeskoba dolazit će iz straha da ćete ju napustiti. Postavite kavez tako da vas ona cijelo vrijeme može vidjeti. 
 
4.  Razgovarajte s njom
 
Možda vam zvuči pomalo ludo, no i glas može vašoj mački pružiti utjehu, dokle god je mekan i blag. S obzirom da nije preporučljivo da uspostavljajte kontakt očima, ako vozite, glas će biti odlična zamjena.
 
5. Dotaknite ju
 
Kad god je moguće, pomazite svoju ljubimici kroz rešetke. Ako vozi netko drugi, stavite kavez uz sebe i neka vaši dodiri utjehe budu što češći.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara