8 razloga zašto su nam kućni ljubimci najbolji prijatelji

8 razloga zašto su nam kućni ljubimci najbolji prijatelji

Foto: weheartit

BEZ obzira na to o kojem se ljubimcu brinete, sigurno ga smatrate članom obitelji. Izdvojili smo nekoliko razloga zašto bi im trebali biti zahvalni.

S njima nikada nismo usamljeni
 
Bez obzira na to živimo li sami ili nam ostali članovi obitelji trenutno nisu tu, ljubimac će uvijek bit uz nas. Pratit će vas u stopu, gdje god da krenete i s njim nikada nećete bit sami.
 
Ljubimci su uvijek spremni za maženje
 
Kao vlasnik ljubimca, znate da je vaš prijatelj uvijek spreman za maženje. Tijekom ovih hladnih dana, maženje sa životinjama uvijek dobro dođe - ljubimci će nas lijepo zagrijati.
 
Oni su uvijek sretni kad nas vide
 
Nije važno da li smo bili vani 5 minuta ili duže, kad dođemo kući dočekat će nas sretni, što se teško može opisati riječima. 
 
Pozitivno utječu na vaše zdravlje
 
Kad vas netko tako toplo dočeka, odmah ćete zaboraviti na sve probleme i stresne situacije koje ste doživjeli tijekom dugog radnog dana. Osim stresa, ljubimci pomažu i u liječenju drugih bolesti.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uvijek su spremni za igru
 
Ljubimci se vole zabavljati kao i mi, ali za razliku od nas, kojima nije uvijek do igre, ljubimci su uvijek spremni za nju! Još ako ste malo kreativni, igri neće biti kraja.
 
Oni će vas nasmijati kad ste tužni
 
Niste raspoloženi za igru, jer ste imali težak dan? Ne brinite, ako se ljubimcu igra, on će pronaći način da vam podigne raspoloženje i izmami osmijeh na lice– uvijek!
 
Oni ne traže puno
 
Ljubimcima nije potrebno puno da bi bili sretni, a zauzvrat pružaju neprocjenjivu ljubav. Sve što će od vas tražiti jest pažnja, ljubav, hrana i voda.
 
Vole nas bezuvjetno
 
Najvažnije od svega, bez obzira kako izgledali, mirisali, bili raspoloženi ili ne, oni će vas voljeti bez obzira na sve.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara