Papiga tigrica: Što treba znati prije kupnje?

Papiga tigrica: Što treba znati prije kupnje?

 Foto: www.123rf.com

ZA SVE vas koji razmišljate o kupnji tigrice kao kućnog ljubimca pripremili smo vodič za kupnju odnosno pitanja i odgovore za potencijalne vlasnike tigrica.

Jesu li tigrice ljubimci za djecu?

Za djecu od sedam godina na više tigrice su savršen ljubimac, ali računate li da će dijete brinuti o higijeni ptice i njezinog životnog prostora odmah na to zaboravite. Kupujete li tigricu djetetu u obzir uzmite da životinja može živjeti 15 godina. Unaprijed razmislite što ćete s pticom kad i ako dijete izgubi interes za svojim ljubimcem.

Koliko košta tigrica?

Kupujete li tigricu direktno od uzgajivača cijena iste iznosi pedesetak kuna. Neka vas cijena same ptice ne zavara jer kad je držanje tigrica u pitanju u obzir uzmite da je oprema za papige puno skuplja. Želite li imati zdravu pticu redovito joj trebate kupovati kvalitetnu hranu. Također, ako se razboli ljubimca ćete trebati odvesti veterinaru. Sve su to dodatni troškovi na koje morate računati. Pomnožite ih s 15 godina koliko tigrica živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko tigrica kupiti?

Tigrice u divljini žive u jatima. Ako često boravite izvan kuće preporučuje se nabaviti par tigrica jer one teško podnose samoću.

Tigrica i drugi kućni ljubimci?

Generalno pravilo kaže da bi trebalo izbjegavati njihovo držanje sa psima i mačkama u istoj prostoriji, pogotovo ako u istoj nema ljudi. Hrčci i ostali glodavci tigrice mogu ozlijediti, dok se zamorci i patuljasti kunići odlično slažu s tigricama.

Održavanje tigrice?

Osnovno održavanje podrazumijeva redovito čišćenje otpalog perja, ostataka hrane, izmeta, pijeska kako u samoj krletki tako i izvan nje. Naravno, svaki dan treba im davati svježu vodu i hranu, nakon što čišćenja i hranjenja pticama trebate osigurati vrijeme za boravak izvan krletke.

 Pročitajte zanimljivosti o tigricama

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara