Zbog ovog selfija policija mu želi oduzeti psa! Opravdano? Prosudite sami

Zbog ovog selfija policija mu želi oduzeti psa! Opravdano? Prosudite sami

 Foto: Detroit Dog Rescue

DAN Tillery, stanovnik američkog Waterford Townshipa nakon dugo vremena ostvario je svoj životni san - postao je vlasnik udomljenog psa Diggyja.

Nedugo nakon što ga je doveo kući sa psom je fotkao selfie koji je objavljen na Facebook stranicama Detroit Dog Rescuea, a fotografija njega i nasmijanog psa postala je viralni hit.

No, nisu svi lajkali fotografiju psa. Bilo je i onih koji smatraju kako je riječ o opasnom psu, što su prijavili policiji, koja je pak na temelju fotografije procijenila kako se radi o pit bullu, čije je držanje u navedenom gradu zabranjeno.
 
Zbog toga su pokucali na vrata Dana Tilleryja i dali mu rok od tri dana da se riješi psa. Također, zbog držanja zabranjene pasmine očekuje ga i kazna od 500 dolara.


I tu dolazimo do najvećeg problema u cijeloj priči, a taj je da Diggy nije pit bull, već američki buldog, za što Tillery ima i veterinarsku potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč potvrdi stručnjaka policija se ipak pozvala na rupu u pravilniku o držanju opasnih pasmina u kojoj piše da je policija ta koja donosi konačnu odluku je li neki pas pit bull ili nije.

A odluku su donijeli na temelju selfija psa i njegovog vlasnika! Radi li se o opasnom psu ili ne prosudite sami!

Za kraj napišimo kako su mnogi ljubitelji životinja stali u obranu ovog psa, ali i svih pit bullova. Peticijom koju je potpisalo više od 68 tisuća ljudi traže da se ukine diskriminacija pojedinih pasmina.

Smatraju kako bi zaključke o tome je li neki pas opasan ili ne trebalo donositi na temelju ponašanja, a ne psećeg izgleda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara