Beba veličine dlana pet puta je izbjegla smrt: "Pravo je čudo da je s nama"

Beba veličine dlana pet puta je izbjegla smrt: "Pravo je čudo da je s nama"
Foto: Facebook

GEORGE BOWNES novorođenče je kojem je uspjelo izbjeći smrt čak pet puta i preživjeti unatoč teškim zdravstvenim komplikacijama.

Mališan iz Velike Britanije na svijet je došao tri mjeseca prije predviđenog termina, a težio je svega 680 grama kada se rodio lani u srpnju. Šest minuta nakon rođenja, bio je priključen na aparate za održavanje na životu te su mu čak 20 puta davali transfuzije krvi.

George je operiran šest puta, nakon čega je četiri puta dobio sepsu i meningitis. Roditeljima je pet puta rečeno kako njihov sin neće preživjeti, no maleni borac uspio je ostati živ te je nedavno iz bolnice dovezen u obiteljski dom u Nottinghamshiru.

"Bili smo uvjereni da neće preživjeti tako da je pravo čudo što je sada ovdje s nama", rekla je majka Hanna Bowes za Daily Mail te istaknula kako je nakon 23 tjedna trudnoće zadobila bolove u leđima, a u trudovima je bila četiri dana prije nego što je rodila Georgea. 

Kada je stigao na svijet, Hanna ga nije smjela dirati, a liječnici su ga hitno prebacili na intenzivnu njegu. "Hitno su ga operirali, a nismo ga smjeli dotaknuti jer mu je koža bila prozirna", prisjetila se i dodala kako su joj sina stavili u inkubator koji je više nalikovao "plastičnoj vrećici za sendviče".

Dječačiću je dijagnosticiran nekrotizirajući enterokolitis, stanje u novorođenčadi u kojem dio crijeva počne odumirati. Poslije prve operacije, jetra mu je natekla te je izgubio oko 40 posto krvi, nakon čega su uslijedili meningitis i sepsa.

Poslije petog upozorenja roditeljima da maleni neće preživjeti, stigao je i bolnički svećenik koji je djetetu došao dati posljednji blagoslov te su se svi pomirili s tim da maleni umire. Ipak, George se naglo počeo oporavljati, a liječnici su istaknuli da nikada nisu imali slučaj novorođenčeta koje je ostalo živo nakon tako jake infekcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara