Ako vas susjedi maltretiraju zbog bebe koja plače nadajte se da vam neće napraviti ovako nešto

Ako vas susjedi maltretiraju zbog bebe koja plače nadajte se da vam neće napraviti ovako nešto

Foto: 123rf

KAO I sve ostale bebe, jednogodišnji sin Jessice i Karla Ronnevika iz Sjeverne Karoline – plače. Ali njegov plač jako smeta njegovom susjedu radi koji se ovaj bračni par već duže vrijeme osjećao kao žrtva bulinga u vlastitom domu.

Stanove im dijeli zajednički zid i to baš zid dječje sobe, a kako su dosad već dobili litre jezikove juhe od spomenutog susjeda, kap koja je prelila čašu poruka je koju im je ostavio zakvačenu za vrata te na kraju svega – prilog u vijestima na lokalnoj TV mreži.

>>>Maltretiraju li i vas susjedi kada vaša beba plače po noći<<<

“Obavezno promislite o nabavci knjiga o roditeljstvu ili posjetite stručnjake koji će vas naučiti kako se odgajaju djeca jer nije normalno da jedna beba tako puno plače. Upoznajte se s nekim tehnikama smirivanja djeteta. Kupite si stolac za ljuljanje, upalite usisavač, pjevajte, uzmite ga u ruke, odite van i prošećite ga, jer ovo nije normalno. Sram vas bilo. Nikada nisam živio u ovakvoj atmosferi da me susjedi toliko maltretiraju glasnim plačem. Glasni ste i uznemirujete me. Ako treba, zamijenite sobe, učinite bilo što da to maltretiranje prestane jer ako to ne učinite opet ću vas prijaviti I riješit ću svoj problem zauvijek.”Susjed je naime već podnio niz prijava njihovoj stambenoj organizaciji, pa su  roditelji ove bebe, koji, uzgred rečeno, za koji mjesec očekuju još jednu bebu, morali pobrinuti za svoje stambeno pitanje. 


“Više se uopće ne osjećam ugodno u našem domu. Postali smo žrtve bulinga i konstantno moram razmišljati o tome da  bi ovom susjedu mogao smetati svaki zvuk. Smirujem dijete iako uopće nema potrebe za to. Moje dijete trpi jer ne smije ispusti niti jedan zvuk da on ne reagira.”, tako su mislili ovi roditelji, a onda su uz pomoć svoje lokalne crkve i zajednice uspjeli pronaći kuću u zoni gdje su djeca I dječji zvukovi dobrodošli, ali tek nakon što im je susjed napravio još jedno iznenađenje. Priču nije prijavio nadležnima već je s njom izašao u medije, na kanalu Fox 8, a prilog je objavljen ni manje ni više nego u vijestima.“Postoje jasna pravila koja nalažu da se zbog dobrosusjedskih odnosa mora poštivati želja i potreba svakoga, da se nitko ne smije osjećati uznemiren radi vike i drugih nepodnošljivih zvukova. Ja se mjesecima osjećam uznemirenim radi tog mladog bračnog para i njihovog glasnog djeteta. Tu je i druga beba, a svi znate da se u društvu onoga koji vrišti nitko ne osjeća ugodno, i da zbog vrištanja ne trpe samo roditelji već cijela zajednica. Nevažno gdje se to odvija – u domu, u restoranu, u crkvi – vrištanje nitko nije dužan slušati pogotovo kada vas plač budi svako jutro čak i uz svakodnevnu uporabu čepića za uši.

"Jako je tužno kada roditelji nisu u stanju smiriti svoju djecu. Ja sam ih pokušao na to upozoriti, pokušao sam im dati do znanja da postoji mnogo načina na koji će smiriti svoje dijete jer taj stres jako utječe i na njih kao roditelje, ali i na njihovo dijete.”, ispričao je susjed na vijestima, prije nego je obitelj uspjela pronaći rješenje i odseliti  u kući gdje će moći konačno normalno živjeti.

Nakon što sam ih puno puta upozorio, puno put sam im zvonio na vrata, ali mi nisu otvarali, bio sam prisiljen ostaviti im poruku te ih na ovaj način upozoriti da razmisle o pomoći od strane neke stručne osobe. Ja im želim samo dobro. "


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara