Bebica je svima dokazala da nemoguće može postati moguće!

Bebica je svima dokazala da nemoguće može postati moguće!

Foto: Facebook

MOŽDA nekome ova fotografija uopće neće biti važna, ali majci ove bebe kao i brojnim drugima majkama koje su rodile i koje će tek roditi prerano rođene bebe, ova je fotografija dokaz da je apsolutno sve moguće.
 
Malena slatkica zove se Dahlia i stara je četiri tjedna. Međutim, rođena je prerano - u 28. tjednu trudnoće, a s obzirom na sve što je prošla liječnici još baš nisu davali optimistične prognoze.  Njenoj majci Keri Barcellos-Putt vodenjak je popucao u 21. tjednu trudnoće. Nakon odlaska na hitnu liječnici su joj savjetovali strogo mirovanje - prva dva tjedna kod kuće, a posljednjih pet tjedana u bolnici gdje je bila na stalnom promatranju. No kako je bebica s vremenom ostala bez plodne vode liječnici su strahovali da joj se pluća zbog nedostatka kisika neće moći razviti kako treba te su je u 28. tjednu porodili hitnim carskim rezom. 

"No, nakon svih crnih prognoza malena je Dahlia, kao što vidite, živa i zdrava. Tu je uz mene i doji", napisala je mama uz ovu dirljivu fotografiju koja je zapravo dokaz koliko je malena Dahlia bila borbena i nije se dala unatoč svemu što su liječnici rekli. Prema trudničkom kalendaru liječnici smatraju da prerano rođene bebe, u tjednu u kojem je rođena i malena Dahlia, ne mogu same vući mlijeko iz dojke. Za to su jednostavno još preslabe. Obično se kaže da će bebe za to biti spremne između 34. i 36. gestacijskog tjedna, a ako tako računamo Dahila je u ovom trenutku stara samo 32 (gestacijska) tjedna.

Dakle, pokazala je svima da nemoguće nije uvijek nemoguće, da je svaka mala duša individualna, a baš unatoč crnim prognozama vezanima uz njena mala pluća, Dahlia je stvarno pokazala da je borac. Jer nije lako navući mlijeko ni normalno rođenim bebama, a kamoli ovako malenoj palčici za koju se nije ni znalo hoće li uopće preživjeti. 

Njihova priča je nedugo nakon postavljanja ove fotografije na Facebook stranicu Breastfeeding Mama Talk dirnula u srce mnoge roditelje i to s vrlo dobrim razlogom. Ne samo da pokažu drugima Dahlijin napredak nego da potaknu sve one roditelje koji se boje, koji možda baš sada toliko strahuju za svog palčića, da uvijek postoji velika šansa da baš sve bude u redu. 

>>>Hrabre mame palčića; "Odvedu bebu od tebe i ne znaš hoće li preživjeti, a ne možeš joj nikako pomoći<<<

Ovo je stoga jedna vrlo važna inspirativna priča jer ono što prolaze roditelji dok smrtno strahuju za svoje prerano rođene bebe - jedino mogu utješiti baš ovakve stvarne priče. Priče s pravim happy endom. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara