Kožu najmlađih ovo ljeto zaštitite domaćom kremom za sunčanje

Kožu najmlađih ovo ljeto zaštitite domaćom kremom za sunčanje

Foto: Instagram

JE LI bolje izlagati se Suncu s ili bez zaštitne kreme? Ne štititi se ili se štititi upijajući pritom kožom i toksine? No možete se i štititi i njegovati istovremeno bez toksina. Pronašli smo recept za prirodnu kremu koja će vas štititi od Sunca. Nije toksična, faktor zaštite je 15, vrlo jednostavna je za pripremu i, ako ih nemate, sastojke je vrlo jednostavno nabaviti u trgovinama zdrave hrane te u trgovinama kozmetičkih sirovina.

Recept:

2 žlice djevičanskog kokosova ulja
1 žlica karite maslaca (shea butter)
pola žlice ulja sezama
pola žlice gela aloe vere
2 žlice cink oksida 

 
Priprema:

U toploj vodenoj kupelji otopite ulja/maslace i gel aloe vere. Posudu izvadite iz kupelji i umiješajte cink oksid. Otopinu prelijte i čuvajte u tamnoj staklenoj posudi. Na temperaturi iznad 20°C kokosovo ulje postaje tekuće. Stoga, želite li teksturu maslaca, zaštitnu kremu čuvajte u hladnjaku. Rok trajanja je šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cink oksid je prirodni mineralni zaštitni filter. Reflektira sunčeve zrake. Uz zaštitno djelovanje od Sunca, djeluje antiseptički i protugljivično. Koristi se i za njegu problematične kože, u kremama za dječju guzu i u dezodoransima. Ulje sezama odbija oko 25% sunčevih zraka i bogato je antioksidansima. Shea maslac štiti kožu od vanjskih utjecaja i pruža UVB zaštitu, faktor zaštite od Sunca je 4-8. Kokosovo ulje je također ulje antioksidativnih i antiseptičkih svojstava. Aloe vera djeluje umirujuće i protuupalno te hrani kožu. 

 

Back when we were young girls, my grandma would cut us some fresh Aloe Vera from her garden and let us put those jelly slices on our faces like a face mask. "That is to prevent pimples my darlings, and for crystal clear skin". Some people say I have good genes, but I tribute my good complexion to grandma's secret concoction. Over the next few days, we will be introducing our all time best-seller, Aloe Vera Face Cream with Precious Frankincense. A very special recipe passed down from my grandma's grandma to us ☺️ a unique blend of Middle Eastern & Chinese natural herbs to help even our skin tone and to prevent wrinkles naturally. 🌷 🌷 🌷 🌷 #supportaustralia #smallbusiness #australianorganic #bodylotion #bodycream #bodybutter #bodyshop #facecream #eyecream #serum #birthday #toner #haircare #bath #newborn #beautyproducts #love #present #beautifulgirl #unique #makeup #uniquepresent #mum #motherandbaby #brandenthusiast #organicbabyskincare #babygirl #babies #sheabutter #menskincare

A post shared by Melvory Skincare (@melvoryskincare) on

 

Osim što nisu toksični, za razliku od kemijskih zaštitnih filtera, prirodni mineralni zaštitni filteri puno su nježniji prema osjetljivoj koži. Ne ulaze u kožu i ne izazivaju zagrijavanje kože koje se događa  kod kemijskih reakcija s UV zrakama te je manja mogućnost iritacija. Pozitivne strane mineralnih filtera su i stabilnost i duži rok trajanja kao i duže djelovanje pri direktnom izlaganju sunčevim zrakama. Dobra vijest je i to da štite neposredno nakon nanošenja. Štite od UVA i UVB zraka. Pozitivno ili negativno, mogu se lako obrisati i isprati.

Pitate li se je li faktor (SPF) 15 dostatan?  Proizvod sA SPF 15 blokira oko 94% UVB zraka, proizvod sa SPF 30 blokira oko 97% UVB zraka, a onaj sa SPF 45 blokira oko 98% UVB zraka.

Okvirne cijene sastojaka:

300 g ulje kokosa, hladno prešano 50 kn
100 g karite maslaca, hladno prešano 35 kn
100 ml ulje sezama, hladno prešano 33 kn
100 ml Aloe vera gel 10:1  57 kn
100 g cink oksida 22 kn 

Izvor: bio&bio, Kemig, terra organica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara