Počastite se mousseom od samo dva sastojka

Počastite se mousseom od samo dva sastojka

Foto: Instagram

MOUSSE je zakon jer od malo namirnica dobijete puno deserta.
 
Ako mislite da je za ovu savršeno jednostavnu slasticu potrebno mnogo namirnica i mnogo truda, ne možete biti više u krivu. 

Ako ga nikada niste radili, vrijeme je da probate. Za ovaj recept ne treba vam puno sastojaka- čokolada, malo vode i malo leda na kojem će se zamiješati. 

A nije na odmet reći ni da je ovo slavni recept još slavnijeg britanskog šefa Hestona Blumenthala.
 
Narežete čokoladu i stavite je u zagrijanu vodu kako bi se otopila do kraja, ali da pritom voda ne postigne previsoku temperaturu. Dakle, da se otopi, ali nikako da zakuha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zdjelu potom stavite u pripremljenu veću zdjelu s ledom te miješate pjenjačom sve dok ne dobijete finu moussastu strukturu. Prebacite u čašice i uživajte u najjednostavnijem desertu. 

Evo kako to radi Heston Blumenthal:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara