Tako lako do čvršćih grudi!

Tako lako do čvršćih grudi!

Foto: 123rf

JEDAN od tipičnih ženskih ciljeva vezan za vanjski izgled su lijepo oblikovane čvrste grudi. Bilo zbog prirodnih uzroka, bilo zbog načina života grudi se mogu objesiti. U nastavku je nekoliko savjeta kako to spriječiti, odnosno što možemo činiti kako bi sačuvale čvrste grudi.

Grudi su masno tkivo i mliječne žlijezde prekrivene prirodno elastičnom kožom. Dva su osnovna uzroka opuštanja grudi. Prvi je smanjenje elastičnosti kože koje može biti posljedica primjerice pušenjai konzumiranja pržene hrane. Drugi uzrok opuštanja je značajna promjena u težini, bilo značajno povećanje, bilo značajno smanjenje težine, primjerice za vrijeme trudnoće.

Što možemo činiti za čvrstoću naših grudi:

- održavati tjelesnu težinu

- piti dovoljno vode, preporuka je litra čiste vode nakon buđenja s prstohvatom soli i malo limuna

- konzumirati namirnice koje sadrže aminokiseline čiji sastavni dio je sumpor (cistein, cistin i metionin), primjerice sjemenke konoplje i jaja

- konzumirati namirnice bogate vitaminom C

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- konzumirati namirnice bogate zdravim masnoćamašto će omogućiti hormonalnu ravnotežu

- redovito vježbati, osobito vježbe jačanja leđnih mišića i istezanja prsnih mišića, odnosno vježbe koje će omogućiti pravilno držanje- masirati grudi gelom aloe vere koja regenerira kožu – četiri do pet puta tjedno grudi izmasirati gelom, nakon masaže ostaviti gel da djeluje deset minuta i zatim isprati

- za dojilje, ne prekidati dojenje naglo, osobito ne u dobi djeteta od oko tri do šest mjeseci kada je proizvodnja mlijeka na vrhuncu, odnosno dugo dojiti kako bi se dojke tijekom godina polako vratile u početnu formu.

više: lista namirnica bogata sumporom


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara