Želite li biti dio Ženske priče s Mirelom Holy i Snježanom Vasiljević?

Želite li biti dio Ženske priče s Mirelom Holy i Snježanom Vasiljević?

Foto: Centar za kreativno pisanje

NAKON blagdanske stanke siječanj će u Ženskoj priči  biti u znaku antidiskriminacije. U dvosatnom programu, voditeljica, stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić 20. siječnja 2016 u 20, 00 sati ugostit će dvije izuzetne žene koje zauzimaju značajno mjesto na društveno političkoj i javnoj sceni - Mirelu Holy i Snježanu Vasiljević. 
 
Tko još slučajno ne zna - Ženske priče su opuštene književne večeri koju vodi poznata stand-up komičarka i spisateljica Marijana Perinić u suradnji s Centrom za kreativno pisanje, a večeri se odvijaju na super lokaciji - Zagreb Eye 360° vidikovac - Ilica 1a, na 16. katu. 
 
Vjerujemo da je i samo to odlična pozivnica za ispunjeno večer - književnost, vidikovac i humoristični aspekt, a s obzirom na najavljene gošće večer će sigurno biti pun pogodak. Za sudjelovanje u Ženskim večerima potrebna je ranija najava dolaska i rezervacija stola što možete učiniti ili mailom na zenskaprica@zagreb360.hr ili na mobitel 099/758-9934. 

Rezervirajte svoje mjesto i uživajte u ćakuli koja će, vjerujemo, biti vrlo rječita, a ako vam nedostaje malo informacija o najavljenim gošćama, slobodno čitajte dalje.  Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mirela Holy, žena s bogatom političkom karijerom koju je obilježila kao ministrica u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, saborska zastupnica i veliki borac za zaštitu okoliša, ljudskih prava i zaštitu prava životinja.
 
Magistrirala je i doktorirala na Filozofskom fakultet na području humanističkih znanosti. Uspješna u svemu što radi, radno iskustvo stjecala je u novinarstvu, odnosima  s javnošću i politici. Pisala je, kao vanjska suradnica, za mnoge tzv. 'ženske' ili 'life style' časopise. Odnose s javnošću 'brusila' je u Narodnom sveučilištu Dubrava na poziciji voditeljice akcija i manifestacija, nevladinoj udruzi za zaštitu okoliša 'Zelenoj akciji' gdje je koordinirala kampanje protiv GMO-a te u Ministarstvu zaštite okoliša gdje je počela kao volonter da bi u vladi Zorana Milanovića postala ministrica. U agenciji za odnose s javnošću Maksima komunikacije počela je kao voditeljica projekata, a agencijsku karijeru završila je na poziciji izvršne direktorice agencije. Odnosi s javnošću i dalje su područje njenog interesa te predaje na London School of Public Relations kao i na specijalističkom diplomskom studiju 'Upravljanje poslovnim komunikacijama' na Veleučilištu VERN'. Političko iskustvo stjecala je paralelno s druga dva 'profesionalna', a uz članke u stručnim i znanstvenim časopisima, objavila je i knjige: Apokalipsa, Mitski aspekti ekofeminizma i Komunikacijske strategije magije.
 
Druga gošća Ženske priče, Snježana Vasiljević docentica na Pravnom fakultetu u Zagrebu, magistrirala je na  poslijediplomskom znanstvenom studiju, Institutu za kriminologiju, Pravnog fakulteta Sveučilišta Cambridge, Darwin College. Stručno se usavršavala na Sveučilištu Liverpool, London School of Economics and Political Sciences, Johannes Kepler Universität, Linz, University of Columbia, University of California Los Angeles, New York, SAD. Dobitnica je Dekanovih nagrada, Rektorove nagrade, te nagrade Američke odvjetničke komore (ABBA CELI) za rad “Seksualno uznemiravanje u istočnoeuropskim zemljama.”  Uz to, bila je stipendistica Zaklade Zlatko Crnić, Grada Zagreba, Vlade Velike Britanije (Foreign Commonwealth Office, United Kingdom), Austrian Exchange Service, Agency for International Cooperation in Education and Research scholarship, German Marshall Fund te Vlade SAD-a, JFDP. Područje stručnog interesa obuhvaća pravo Europske unije, zaštitu temeljnih prava u međunarodnom i europskom pravu, europsko antidiskriminacijsko pravo te globalne učinke rodne jednakosti. Bila je vanjska članica Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog sabora. Stručna je savjetnica u Agenciji temeljnih prava Europske unije, a 2012. objavila je knjigu Slično i različito – diskriminacija u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara