3 laži koje ne bi trebala izgovarati na intervjuu za posao

3 laži koje ne bi trebala izgovarati na intervjuu za posao

Foto: Mango

LAGANJE nikad ne donosi ništa dobro, a tako je i kad je i pitanju posao.

Iskrenost se uvijek isplati, iako nam se često ne čini tako, a mi ti donosimo 3 stvari koje ne bi trebala slagati tijekom intervjua za posao.
 
1. Prethodna zarada
 
Ako te budući potencijalni poslodavac pita koliko ti je bila plaća na prošlom poslu, možda će ti se laganje oko te brojke činiti kao mala, bijela laž. Međutim, danas se apsolutno sve može brzo saznati, a ti ćeš se naći u nezavidnom položaju, jer ćeš ostaviti loš dojam - onaj da ti se ne može vjerovati.
 
2. Otkaz na prošlom poslu
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kao što smo naglasile prethodno, danas se sve može saznati jednim telefonskim pozivom. Stanje je takvo da mnogi ljudi danas dobivaju otkaze, što ne mora biti nužno njihova krivica pa nije nikakva sramota priznati što se dogodilo. No, jedno zapamti: bez ružnih riječi o prošlom poslodavcu, jer će i to zasigurno ostaviti krivi dojam na poslodavca. On će, na taj način, opravdano misliti da ćeš jednog dana tako pričati i o njemu, a to sigurno ne želi.

3. Prosjek ocjena
 
Ako misliš da će ti napuhivanje prosjeka ocjena pomoći da dobiješ ovaj posao, razmisli još jednom. Neki poslodavci tražit će kopiju tvojih studentskih postignuća, a ako ćeš lagati na prvom intervjuu, na drugom će imati što vidjeti. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara