4 lekcije koje moramo naučiti u dvadesetima

Foto: Stiletto

ČOVJEK uči dok je živ, a ovo pogotovo vrijedi kada je u pitanju ljubav. Dvadesete su vrijeme kada puno griješimo, ali puno i učimo, a ovo su stvari koje moramo ponijeti sa sobom u tridesete.

Požuda nije ljubav
 
Postoji velika razlika između požude i pravih osjećaja i treba nam vremena kako bismo naučili razlikovati jedno od drugoga. Postoje muškarci koji će ti biti privlačni isključivo zbog kemije, iako možda uopće niste kompatibilni. Nije ni to loše, samo moraš paziti da ne uđeš u vezu s nekim tko ti ne odgovara, jer misliš da je vaša kemija dovoljna.
 
Nemoj pretpostavljati
 
To je lekcija koju naučimo na težak način. Velik broj žena misli da će muškarac s kojim spavaju automatski postati njihov dečko, što u većini slučajeva nije ni blizu istini. Žene se vežu puno brže od muškaraca, pa tako nije neuobičajeno da je žena u potpunosti zaljubljena, a muškarac još razmišlja o opcijama. Samo zato što je skinuo hlače, ne znači da ste u vezi.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nemoj pričati o bivšima
 
Greška koju često radimo, jer želimo biti otvorene i iskrene. Niti jednog muškarca ne zanima tko je tvoj bivši i zbog čega ste prekinuli, a pogotovo ga ne zanimaju vaši problemi koje ste imali. Ako si u novoj vezi, ne moraš glumiti da ti je novi dečko ujedno i prvi, ali nemoj ga ni previše informirati o onom starom.
 
Vjeruj osjećaju
 
Na početku se uvijek upali malo crveno svjetlo koje nam govori da nešto možda nije u redu, a većina ga nas odluči ignorirati. Ne kažemo da moraš odbijati svakog dečka koji ima neku manu, ali ako ti se otpočetka čini da nešto ne štima, vjerojatno ćeš na kraju saznati da si bila u pravu. Vjeruj sebi kada osjetiš da netko nije dobar za tebe, ali vjeruj si i kad ti se sviđa tip koji ti se inače ne bi sviđao.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara