4 vaginalna mita

4 vaginalna mita

Foto: Etam

TKO god vas uvjeravao u suprotno, ovo jednostavno nije istina...

Mit prvi: jedenje ananasa popravit će vaš okus tamo dolje

Bez obzira gdje ste za ovo čuli, upravo se ovaj mit smatra najraširenijim i najpopularnijim. Na našu i vašu veliku žalost, daleko je od istine. Kako su i mnogi doktori potvrdili, nije dokazano da ijedna hrana popravlja okus vaše vagine, no ako ništa drugo, ananas je super zdrav pa ga svejedno nastavite što češće jesti!

Mit drugi: vagina bi trebala izgledati na određeni način

Ne, ne bi sve vagine trebale biti iste, niti postoji 'savršena vagina' kojoj bi sve ostale vagine svijeta trebale biti nalik. Stidne usne razlikuju se od žene do žene i ne postoje 'nepravilne' stidne usne. Svake su drugačije i sve su normalne, a sve popularnija labioplastika kojoj je cilj vašu vaginu učiniti 'normalnijom' i privlačnijom potpuno je suluda.

Mit treći: vaginu biste trebali temeljito prati

Ono što je važno da ne zaboravite je činjenica da pranje vagine mijenja vaš prirodni pH odnosno da ga izbacuje iz ravnoteže. Prema tome, što se pranja vagine tiče, trebali biste se držati osnova - koristite nježni sapun za intimno pranje i vodu, a agresivna sredstva, gelove i parfumirane proizvode ostavite za druge dijelove tijela. Onaj blagi miris vagine koji se lagano osjeti (naravno, ako se perete redovito) potpuno je normalna stvar, no neugodne mirise koji se javljaju unatoč redovitoj higijeni ne smijete zanemariti jer se vjerojatno radi o bakterijskoj infekciji koju je potrebno liječiti.

Mit četvrti: previše seksa rastegnut će vaginu


Jedina stvar koja može dovesti i koja dovodi do širenja vagine je porod. Dakle, ovu besmislicu kojom su vjerojatno plašili žene da ostanu što čednije zaboravite jer ona nema veze sa zdravom pameti. Bez straha da će se vašoj vagini išta dogoditi, seksajte se do mile volje!

Izvor: Cosmopolitan.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara