5 svakodnevnih postupaka kojima uništavate svoje trepavice

5 svakodnevnih postupaka kojima uništavate svoje trepavice

Foto: 123 rf

DUGE, guste trepavice san su svih žena.

O tome hoćemo li imati raskošne trepavice ili ne, odlučuje genetika, no na njihovu čvrstoću i zdravlje utječu naši postupci.

Baš poput ostalih dijelova našeg tijela, trepavice zaslužuju njegu i našu pažnju, a nerijetko ih grubo trljamo, čupamo i ne čistimo kako spada.

Zbog ovih postupaka naše su trepavice često rijetke i slabe:

1. Nanosite vodootpornu maskaru svaki dan


Ako ne idete na bazen, na kupanje i ne namjeravate puno plakati - ne nanosite vodootpornu maskaru. Ona se teže skida zbog čega jače trljamo oči pri čišćenju i dovodimo do pucanja trepavica.

2. Grubo uvijate trepavice svaki dan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uvijač za trepavice zgodna je stvar, ali nikako nije dobar za zdravlje vaših trepavica jer ih na silu preklama i uvija. Koristite ga pažljivo, i samo u nekim prigodama.

3. Ne skidate šminku do kraja

Ostaci šminke loši su za vašu kožu, ali i trepavice. Stara maskara trepavice čini krutima zbog čega se lome i padaju.


4. Opsjednuti ste umjetnim trepavicama


U svemu treba pronaći mjeru pa tako i u ovom slučaju. Što god vam vizažistica ili kozmetičarka rekla, umjetne trepavice zalijepit će se za vaše prave trepavice i barem jedan dio njih izvući iz korijena. Umjetne trepavice nije dobro nositi baš svaki dan, a kad skidate jednokratne trepavice, upotrijebite baby ulje koje će najbolje otopiti ljepilo.

5. Stalno trljate oči


Alergija, suze, iritacija na staru šminku - ako stalno trljate oči, promijenite proizvode koje koristite ili posjetite liječnika. Trljanjem ćete samo napraviti štetu svojim očima, ali i trepavicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara