6 načina kako da nađeš više vremena za sebe

6 načina kako da nađeš više vremena za sebe

Foto: Superga

NITKO od nas se ne želi osjećati usamljeno, no ponekad je samoća upravo ono što nam treba. 

No, ako osjećaš kao da imaš sve manje vremena za sebe, donosimo nekoliko korisnih savjeta kako da to promijeniš.

1. Vlastiti kutak
 
Svatko treba ono jedno mjesto koje može nazvati svojim. To može biti cijela soba, ako si u mogućnosti ili samo jedan mali kutak u stanu. Bez obzira na veličinu, on treba biti uređen tako da se u njemu možeš potpuno opustiti. Također, obavijesti ukućane značenje tog kutka i napomeni da ti ne smetaju kada se povučeš u njega.
 
2. Reci ne
 
Ne možeš biti baš svugdje i baš svima ugoditi. Nemogućnost odbijanja poziva ili molbi za pomoć, jedan je od razloga zašto si pod stresom. Lijepo je pomoći, ali to ne možeš baš svima. Počni razmišljati više o sebi i posloži prioritete. To ne znači da ne želiš pomoći, već da jednostavno nemaš snage ni vremena za to.
 
3. Isključi se
 
Odredi vrijeme u danu, koje ćeš provesti dalje od mailova i društvenih mreža. Neka to za početak bude i samo 15 minuta (znamo koliko je teško), ali s vremenom smo sigurne kako će ti se svidjeti ta sloboda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Isplaniraj vrijeme
 
Spontanost je super, no u današnjem svijetu sve je teže to biti, posebno tijekom radnog tjedna ispunjenog obavezama. Zato nema apsolutno ništa loše u planiranju vremena unaprijed. Budi sigurna da ćeš tako pronaći više vremena za sebe, a manje za neke stvari za koje ćeš tako shvatiti da spadaju u kategoriju "gluposti".

5. Prijateljice
 
Nema ničeg lošeg u povremenim izlascima, no ako imaš mogućnost, pozovi svoje prijateljice na kućno druženje. Tako ćeš uštedjeti vrijeme koje ti je potrebno za spremanje i dolazak te odlazak s mjesta dogovora, a zabave neće nedostajati.
 
6. Vježbaj
 
Nikad nije loše ponoviti gradivo: bilo kakva vrsta tjelovježbe itekako pomaže u reduciranju stresa, a tako ne samo da ćeš biti zdravija i bolje izgledati, već ćeš imati vremena za opuštanje i razmišljanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara