8 stvari koje nam govore naše grudi

8 stvari koje nam govore naše grudi

Foto: 123 rf

ŽENSKE grudi čudesna su stvar.

One su pravi ukras našeg tijela, dozvoljavaju nam da nahranimo još jedno živo biće, a nepogrešivo nas upozoravaju i na stanje našeg tijela.

Svaka žena trebala bi znati obratiti pažnju na ono što joj grudi govore:


1. KADA ĆEMO DOBITI MJESEČNICU

Hormonalne promjene u tijelu mnoge žene primjećuju na grudima pa kad osjetimo laganu bol i vidimo da nam grudi izgledaju punije, znamo da nas iza ugla čeka još jedna mjesečnica.

2. JESMO LI TRUDNE


Bol u grudima i lagano povećanje opsega ubraja se u jedan od poznatih simptoma trudnoće.

3. UDEBLJALE SMO SE ILI PREVIŠE SMRŠAVILE

Što god reklame koje promoviraju proizvode za povećanje grudi rekle - u odrasloj dobi nemoguće je povećati ih na prirodan način i ostati pri istoj kilaži. Ako primIjetite da su vam se grudi znatno povećale, a niste trudni, vjerojatno ste nabili koju kilu previše. Ako su grudi odjednom nestale, vjerojatno ste naglo i prevrše smršavili pa bi trebali obratiti pažnju na zdraviju prehranu.

4. TREBAMO LI POSJETITI DOKTORA ZBOG SUMNJE NA RAK DOJKE

Ako jedna dojka značajno promijeni oblik, to može (ali ne mora) upućivati na pojavu raka dojke. Svakako posjetite liječnika.

5. IMAMO LI PROBLEM SA POLICISTIČNIM JAJNICIMA

Ako počnete primjećivati dlačice koje se pojavljuju oko bradavica, nemojte očajavati. Velik broj žena upoznat je s ovom pojavom, no o njoj malo tko govori. Dlačice često upućuju na policistične jajnike pa svakako otiđite do ginekologa kako bi vam prepisao pravilnu terapiju.

6. JESMO LI ALERGIČNI NA KREMU ZA TIJELO ILI PRAŠAK ZA RUBLJE

Grudi vas svrbe? Nema mjesta panici. Najvjerojatnije ste alergični na kremu, novi gel za tuširanje ili sredstvo za pranje donjeg rublja. Sličan osjećaj neke žene mogu dobiti i prije same menstruacije.

7. AKO PRETJERUJEMO S KAVOM

Previše kofeina može dovesti do bolnih i natečenih grudi. Smanjite ga na minimum, to će ionako biti bolje za vaše zdravlje.

8. JESMO LI UZBUĐENE

Ukrućene bradavice mogu ukazivati na to da nam je hladno, ali i da nam se naš dečko još uvijek itekako sviđa. Naravno, to ne znači da žena ne može biti uzbuđena bez ukrućivanaj bradavica, upozoravaju stručnjaci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara